IT är en rättighet för elever

IT är en rättighet för elever skriver Maria Stockhaus, barn- och ungdomsnämndens ordförande, i tidningen Computer Sweden i dag.

Och man kan ju inte annat än att hålla med!
Här lyfts även frågan om infrastrukturen upp, tillgång till fungerande nätverk och support, vilket är lika viktigt som en dator per elev. Kan vi inte använda datorerna i skolan, är det ju inte så mycket att ha.
Att vi behöver skickliga pedagoger är självklart, och hon menar att lärarutbildningen behöver rusta lärarna för en digital skola.
Men även befintliga lärare behöver stärka it-kompetensen menar hon.

Tänk Om, rektorakademiens och Apples storsatsning på 1-1, menar att vi också behöver utbilda eleverna till elevambassadörer så att de kan hjälpa andra elever och lärare i sin utveckling. Läs mer på Surf Academy.
Intressant!

/gunilla

Annonser

Om Ida Söderman

Jag är svenska som andraspråkslärare i grunden och utbildad IT-pedagog och jobbar som utvecklingsledare på Futuraskolan med skolor och förskolor i stockholmsområdet. Jag gillar modern teknik och jag brinner för språk och språkutvecklning. Detta är en perfect match i mina ögon. Jag gillar Google drive, iPads, datorer, Youtube, sociala medier, forskningsförankring, nytänk, omtänk och choklad.
Det här inlägget postades i infrastruktur, pedagogik, TänkOm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s