Puenteduras och Kairos Future

Ytterligare en dag har avverkats!

Gårdagen bjöd på en otroligt inspirerande föreläsning av Christer Holger från TänkOm som pratade på ett konkret och inspirerande sätt om Puenteduras samr-modell. Efter föreläsningen konstaterade Christer och rektor Leskulla att de setts förrut: hon var nämligen hans mellanstadielärare!

Sedan bar det av till BETT-mässan där vi hade fokus på att titta på olika laddning och synkningsalternativ till våra paddor. Ni som varit där vet att det är bra att ha ett mål med besöket eftersom man lätt översköljs av alla intryck men att man samtidigt går därifrån med så mycket mer än man tänkt.

En snabblunch senare skyndade vi vidare till ett föredrag av Kairos Future som presenterade en rykande färsk undersökning angående it i skolan, både användande och förhållningssätt. Det gav oss mycket att tänka på.

Sedan var det dags att bege sig till hotellet för att byta om och ge oss ut igen. Denna gång för att träffa delar av ledningen på Channing School, en av Appleskolorna vi besökte under vårt besök v. 44. Under middagen diskuterade vi hur vårt kommande sammarbete skulle se ut och där kom det upp allt från elevinteraktioner över nätet, lärarutbyte men även elevutbyte! Det känns verkligen som om vi kommit en bit på väg med våra internationella kontakter och det ska bli så spännande att se hur detta kommer utvecklas!

Om Ida Söderman

Jag är svenska som andraspråkslärare i grunden och utbildad IT-pedagog och jobbar som utvecklingsledare på Futuraskolan med skolor och förskolor i stockholmsområdet. Jag gillar modern teknik och jag brinner för språk och språkutvecklning. Detta är en perfect match i mina ögon. Jag gillar Google drive, iPads, datorer, Youtube, sociala medier, forskningsförankring, nytänk, omtänk och choklad.
Det här inlägget postades i Internationella kontakter, London, TänkOm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s