Tips om arbete med iPad hemma

Susanne Petersson, lärare i autismklassen på Brageskolan har skrivit en kort information till föräldrar som funderar på hur iPaden kan hjälpa till i hemmet:

”Det finns massor av appar som eleverna tycker är jättekul att arbeta med, både spelappar och appar som är mer inriktade mot undervisning och lärande.
Eleverna vet hur de kommer ut på internet och i skolan har de inte tillgång till lösenord på appstore. Fundera om du vill att ditt barn ska ha tillgång till lösenordet. Om de har det kan de lätt gå in och ladda ner appar och uppgraderinger som kan kosta en hel del.

När du ska ladda ner appar så söker man efter dem i appstore

Här kan du välja olika sökvägar beroende på vad du letar efter ex; kategori, releasedatum, konsumentbetyg, pris. Klicka på appen så får du information om den innan du köper/laddar ner den. Det finns väldigt många bra appar som är kostnadsfria. Ofta kan du ladda ner en testversion av appen som är gratis och om man tycker den är bra kan man köpa hela versionen.

Matte: 4 in a row, Dino Maths, Fun Box FREE, Knattematte, Learn to count, Match it up to 3, MathsBingo, slice it, tap the frog, Maths – Level (1,2,3,4,5,6,7,8, Bright Ninja lär dig klockan, Learn Shapes, Geometry

Svenska: Stadens hjältar, Bokstavsspelet, DaisyReader, Fun Box FREE, iWriteWords, Ordspelet, NalleMix, Ritade tecken, Spelling safari, Stadens hjältar, Word power, Dragon dictation, iBooks, Godnatt sagor, Rory’s story cubes, Pages, Bluefire reader så kan du låna e-böcker från Sollentunabibliotek, Spello, Magnetic ABC, Alphabet, FW Sampler, SeeTouchLearn, BB Magic Lite, MeetTheVwls, ABC Lite, My Sunny Day, Circus Lite

SO:  Kartor,  Google Earth, Play Home Lite, Country Flags by Tidels, Geography

NO:  Toca doctor

Engelska:  Spelling safari, Även många av apparna som ligger under svenska, kommunikation och matte eftersom de är på engelska.

Spel/Övrigt:  Clever Panda, Coloring, Cut the rope, Memory cards, Toca Hair salon, svt play, tv4play, Green Farm, Silly animals, Big or small Lite, VisuoTimer, Angry Birds

Kommunikation: Pekbok, Pekboken, Clean up, Toghether, Color slapps, Word SL lite. Även många under svenska kolumnen passar utmärkt till kommunikationsträning.

Bilder:  Instruments, Actions, Wear, Fruits&Nuts, Emotions, Zoo, Vegetalbles, Play, Eat, Sports, Shapes, (Lätt att hitta om ni söker genom different roads to learning.)

Ljud: sounds, TalkTommy

Många av apparna är på engelska, men man kan ju översätta till svenska för eleverna. Om ni hittar några appar som skulle vara bra i skolan eller en app som ditt barn tycker är kul så meddela gärna oss.

Länkar:
Det finns några bra hemsidor om appar i undervisningen, nedan står länkar till dessa sidor:

http://web.me.com/jessica.paulsson/iPadpedagogen/Valkommen.html

http://www.ett-till-ett.se/index.php/it-i-skolan/appar-for-grundskolan/

/Susanne Petersson”
Annonser

Om Ida Söderman

Jag är svenska som andraspråkslärare i grunden och utbildad IT-pedagog och jobbar som utvecklingsledare på Futuraskolan med skolor och förskolor i stockholmsområdet. Jag gillar modern teknik och jag brinner för språk och språkutvecklning. Detta är en perfect match i mina ögon. Jag gillar Google drive, iPads, datorer, Youtube, sociala medier, forskningsförankring, nytänk, omtänk och choklad.
Det här inlägget postades i appar, Hantering, paddagogik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Tips om arbete med iPad hemma

  1. Paulina skriver:

    Kul att ni använder våra appar i arbetet. Vi postar regelbundet tips på vår Facebooksida på hur apparna kan användas i undervisning – både tillsammans med ”vanliga” barn och med barn med autism/talsvårigheter. Kanske kan komma till användning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s