Vad var det egentligen som hände?

Är det någon som missat att Sollentuna varit i nyheterna? Är det någon som missat debatten angående läsplattor? Vad var det egentligen som hände?

Vi tar det från början.

I DN kunde man i måndags läsa att vi i Sollentuna numera inte använder skolböcker utan helt gått över till läsplattor. Vi som är verksamma i Sollentuna vet ju att detta är en sanning med stor modifikation. Ska sanningen fram så är vi få som haft läsplattor under längre period än ett år.
http://www.dn.se/sthlm/surfplattor-ersatter-skolbocker-i-sollentuna

Men vi syntes ju även i media:
Debatt i Aktuellt: http://svtplay.se/t/102534/aktuellt (11:20 min)
SVT ABC: http://svtplay.se/t/103285/abc (4:40 min)
TV4 Nyheterna: http://embed.tv4play.se/tv4play/syndication/v1/popout.html?vid=2148065&starttime=247.52&playlistUrl=http://embed.tv4play.se/tv4play/syndication/config/synd/PlaylistConfig_local_news_11.xml (2:15 min)
Vad tyckte då utbildningsminister Jan Björklund om detta? Illa, illa. Så illa att han faktiskt ”sågade” vår satsning som nu helt plötsligt kom att handla om pennans och papprets vara eller icke vara.
http://www.dn.se/sthlm/skolministern-sagar-projekt-med-surfplatta

Inte helt otippat väckte detta upp en mycket het (och faktiskt välbehövlig) debatt.
http://etik.blogspot.com/2012/02/skolminister-utan-bildning.html

http://www.dn.se/sthlm/bjorklund-borde-komma-hit-och-se-hur-vi-jobbar

Tror ni att debatten är över och färdig? Ta en titt in på forum så som Twitter och grupper på Facebook (ex http://www.facebook.com/groups/paddagogik/). Aldrig förr har diskussionerna gått så heta och så många pedagoger (!) gjort sina röster hörda!

Vet ni vad pedagoger frågar efter (näst efter mer TID)? Jo, att få föra mer pedagogiska diskussioner! Tack, Jan Björklund! Du har genom ditt uttalande gjort att många pedagoger fått sin näst högsta önskan uppfylld! Inte illa!

Annonser

Om Ida Söderman

Jag är svenska som andraspråkslärare i grunden och utbildad IT-pedagog och jobbar som utvecklingsledare på Futuraskolan med skolor och förskolor i stockholmsområdet. Jag gillar modern teknik och jag brinner för språk och språkutvecklning. Detta är en perfect match i mina ögon. Jag gillar Google drive, iPads, datorer, Youtube, sociala medier, forskningsförankring, nytänk, omtänk och choklad.
Det här inlägget postades i paddagogik, pedagogik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s