Nationell näverksträff om iPads och lärande

Vi två fick åka till Nacka stadshus  fredagen den 10 februari för en nätverksträff om iPads och lärande. Träffen invigdes av stadsdirektören Lena Dahlstedt. 21 kommuner var representerade av ca 100 pedagoger som arbetar i förskola och skola.Efter diverse tal så upprättades The Grid:) http://www.youtube.com/watch?v=Xbbehdag4gE&feature=youtu.be). Där fick de  pedagoger skriva upp om de ville föreläsa om något eller något man var intresserad av  att diskutera i grupp. Tavlan fylldes på ganska snabbt och det var svårt att välja bland alla intressanta grupper. Vi valde fyra olika pass som vi tyckte var intressanta och kunde passa vår undervisning.

Första passet handlade om språkutvecklande appar. Vi fick exempel på många nya appar , hur vi kan använda dem och när. Vi bidrog även med appar för språkinlärning,

På andra passet för dagen så diskuterade vi *önskeappar*. En apptillverkare från Filimundus deltog. Alla pedagoger önskar fler appar på svenska. Den appen som står högst på önskelistan är nog en app som liknar talsyntesen som finns till datorer (Notering: Som bara en vecka efter nätverksträffen släpptes och heter Skolstil).

Efter lunchen gick vi på ett pass om specialpedagogik och ett om läs- och skrivinlärning.
Där diskuterades mycket hur vi använder iPaden som läsplatta. Många tips strömmade in kring hur vi kan få eleverna till bättre läsare med paddan. Vi fick även idéer hur vi kan ladda hem bra böcker via biblioteket och andra appar.

Dagen avlutades med fika och en storsamling i Nackasalen. Dagen var helt otroligt givande. Vi fick så många nya idéer som vi kan använda i vår undervisning och även framföra till våra kollegor i våra skolor. Synd bara att inte Jan Björklund var där och såg hur duktiga vi paddagoger är. Det som sades flera gånger under dagen var att det finns många appar men det är vi pedagoger formar undervisningen för barn och ungdomar med paddan som ett verktyg.
Här kan du som är nyfiken läsa och se mer om vad som hände under dagen
https://sites.google.com/site/paddagogik/

Anne Bergström Lärare i Svenska som andra språk. Sollentuna International School
Susanne Petterson Lärare på Tal och språk, Brageskolan

Annonser

Om Ida Söderman

Jag är svenska som andraspråkslärare i grunden och utbildad IT-pedagog och jobbar som utvecklingsledare på Futuraskolan med skolor och förskolor i stockholmsområdet. Jag gillar modern teknik och jag brinner för språk och språkutvecklning. Detta är en perfect match i mina ögon. Jag gillar Google drive, iPads, datorer, Youtube, sociala medier, forskningsförankring, nytänk, omtänk och choklad.
Det här inlägget postades i appar, it-konferens, paddagogik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s