Studiedag på sisdjupdalbrage – vad hände?

Nu är påskhelgen över och vi har andats ut under påsken och kavlat upp ärmarna inför vårens kommande händelser.

Men först en återblick över studiebesöksdagen, detta gjorde vi:

Paddagogik: Sollentuna

9.30 inleddes dagen med att Maria Stockhaus öppningstalade om Sollentunas digitala satsning där målet är att 2013 ska alla elever i Sollentuna kommun ha tillgång till en dator var.

Vår rektor Leskulla Carell tog sedan vid och talade om sisdjupdalbrages satsning och om att som skolledare våga ta steget samt hur man får med sig all personal ”på tåget”.

Efter kaffet gick Peter Åkerberg, biträdande rektor, vidare in på språkstörning och autism. Han berättade kort om de olika två problemen samt visade filmer från verksamheten. Under detta pass fick besökarna även se ett filmklipp där en av logopederna på Tal- och Språkförskolan berättade om det hon sett av iPadens för- och nackdelar.

Besökarna fick sedan virituellt besöka ett klassrum där nyanlända elever på Sollentuna International School arbetade med iPads för att träna ”uttal, satsmelodi och sambandet mellan betoning och betydelse”. Gunilla Ordell, biträdande rektor, berättade sedan om några av de olika sjukdomsbilderna som finns på Djupdalsskolan. Besökarna fick sedan se filmklipp där två elever berättade om hur de använder tekniken till vardags. Strax före lunch fick vi fint besök av Mauritz och Victor som berättade ”IRL” om deras tekniska hjälpmedel samt vad tekniken betyder i deras liv.

Efter lunch kom Pierre Persson, träslöjdslärare, och Darren Maharaj, SO-lärare, och berättade om hur de arbetar med Google Docs i sin undervisning.

Dagen avslutades med att vi talade om hur vi praktiskt hanterar vår teknik, både genom en film där Susanne Petersson, lärare i autismgruppen, berättar om hur hon förbereder iPadsen innan en lektion och hur vi hanterar app-inköp, laddning, synkning och liknande.

Vi tackar alla besökare och gänget på Digital Inn för en fantastisk dag!

Annonser

Om Ida Söderman

Jag är svenska som andraspråkslärare i grunden och utbildad IT-pedagog och jobbar som utvecklingsledare på Futuraskolan med skolor och förskolor i stockholmsområdet. Jag gillar modern teknik och jag brinner för språk och språkutvecklning. Detta är en perfect match i mina ögon. Jag gillar Google drive, iPads, datorer, Youtube, sociala medier, forskningsförankring, nytänk, omtänk och choklad.
Det här inlägget postades i delade dokument, Hantering, paddagogik, pedagogik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s